Hoppa till innehållet

Krångligt eller enkelt

Det viktigaste. Glöm inte att stressa av, njuta och att ha roligt längs vägen. Att bygga sitt drömhus och platsen för sitt framtida liv är ju faktiskt bland det bästa man kan göra.

Krångligt eller enkelt

Drömmen om att få sätta nyckeln i dörren och bosätta sig i en nybyggd, skräddarsydd, snygg och modern villa kan ibland kännas stort, spännande och krångligt.

 

Det är inte så konstigt egentligen då man sällan har köpt och byggt ett nytt hus tidigare i livet. Då kan det kännas enklare och mindre ansvarstyngt att välja ett äldre hus som någon annan redan har bott i och där man istället får göra avkall på sina egna förväntningar och förhoppningar om livet i huset.

När man anlitar Vittjärvshus så kan man alltid känna sig trygg och har en stabil följeslagare som ni kan rådfråga i denna process. Vi gör det så enkelt och smidigt som möjligt att bygga nytt.

Här kommer några punkter från Vittjärvshus som kan vara bra att tänka på när man ska bygga nytt.

 

Var och hur vill vi bo?
- Många av våra kunder hittar sina tomter via de stora bostadssajterna och mäklarkedjorna men jag föreslår att ni även ställer er i kö för tomtsläpp som de flesta kommuner har. Våga också ställa frågor till kommunen om deras planer och möjligheter att frigöra och sälja tomter om ni är fundersamma på kommunens kommande planer kring tomtsläpp.

Vilket slags hus behöver vi?
-När man gör sin kanske största affär i livet är det ibland lätt att drömma sig fram till att det är en fantasi man ska bo i, inget fel i det, men glöm inte bort att det är en plats som ska förbättra, förgylla och förenkla ditt vardagsliv också. Ett bra tips är att tänka på vad som begränsar familjen i vardagen idag och vilka intressen som ni prioriterar, och tänk framåt, gärna många år framåt. Familjen kanske har stor nytta av ett garage, men det ryms inte i ekonomin just nu. Placera då huset så att ett framtida garage är möjligt ifall ekonomin tillåter det framöver. Det är just därför vi på Vittjärvshus har så nöjda kunder, då vi hjälper till med att bygga personligt anpassade hus. Vi bygger hem som ska spegla er och hur just er specifika livssituation ser ut.

 

Det viktigaste. Glöm inte att stressa av, njuta och att ha roligt längs vägen. Att bygga sitt drömhus och platsen för sitt framtida liv är ju faktiskt bland det bästa man kan göra.

 

Hur vill vi bygga?
-Vill ni bygga ert hus själva och har kunskap om utförande, krav och normer eller vill ni lämna över själva byggnationen för att smidigt kunna flytta in när allt är på plats. Beslutet är ert och även om vi på Vittjärvshus ofta är med hela vägen för att leverera ett nyckelfärdigt hus, så kan vi erbjuda flera olika alternativ.

Det är också av vikt att man har en färdigställandeförsäkring och en nybyggnadsförsäkring med leverantören eller utföraren som skyddar dig som kund. Läs mer, klicka här.

Prata med banken
-Håll gärna en dialog med banken så tidigt som möjligt så att ni vet vilka finansiella möjligheter ni har för att färdigställa ert husprojekt. Ansök om lånelöfte där ni tar med offert, ritningar och produktionskalkyl som ni får från exempelvis oss som hustillverkare.

Bygglov
-Nu när ni bestämt er för var ni ska bygga någonstans och hur ert kommande hem ska se ut så är det dags att ansöka om bygglov. Detta är något som man skickar in till den kommun där man har sin tomt. Vi på Vittjärvshus hjälper oftast till med det arbetet och fylla i blanketter, situationsplan osv och har gjort detta många gånger genom årens lopp.

 

Vi har mer information på hur processen går till när man anlitar Vittjärvshus som du kan läsa om här, eller kontakta bara mig på jessica.smedberg@vittjarvshus.se eller ring 0921 – 664 65 / 072 – 699 69 90 så berättar jag mer.

 

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago