Hoppa till innehållet

Vittjärvshus bygger i Gällivare med Serneke

Det är ett förtroende som vi ska förvalta på bästa sätt.

Vittjärvshus bygger i Gällivare med Serneke

Vittjärvshus ska tillsammans med Serneke bygga 25 kedje- och parhus åt LKAB på Bryggeribacken i Gällivare. Projektet beräknas starta hösten 2020 och pågå fram till hösten 2021.

– Det är första projektet i malmfälten för Serneke, som har gett Vittjärvshus förtroendet att uppföra husen. Det är ett förtroende som vi ska förvalta på bästa sätt, säger Rickard Eriksson, VD på Vittjärvshus.

Det är ersättningsbostäder för hyresgäster hos LKAB Fastigheter som Vittjärvshus fått i uppdrag av Serneke att bygga.

– Projektet passar oss som handen i handsken och kommer dessutom perfekt i tid för oss. Vi får hålla full fart på produktionen under de kallaste vintermånaderna. Det blir en rolig utmaning med den mängden hus på kort tid. Jag gillar utmaningar och ser mycket fram emot denna, säger Rickard Eriksson.

Att projektet sträcker sig över vintern gör att Vittjärvshus dessutom säkrar jobb för de normalt lite långsammare månaderna.

– Vi kommer att behöva växla upp under en period då vi normalt brukar växla ner. Att ha säkrat nästa vinters produktion och jobben för våra anställda redan nu är en otroligt skön känsla.

Husen som ska pryda Bryggeribacken är ritade av arkitektkontoret Nordmark & Nordmark, baserade i Luleå och Skellefteå.

– Husen är väl genomtänkta och attraktiva både till utseende och utformning. Jag är övertygad att de kommer att bli mycket omtyckta.

Bild: Nordmark & Nordmark

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago