Hoppa till innehållet

Sävast växer med Vittjärvshus

Sävast växer så det knakar. Vittjärvshus har en stor del i expansionen och Nordins är en av de många nybyggarfamiljerna på Brännan.

Sävast växer med Vittjärvshus

Det byggs 44 hus i etapp 1 på Brännan där tomterna ligger i vacker närhet av Luleälven. Området är attraktivt, det tog bara några minuter efter det att kommunen släppt tomterna, innan de var bokade, allihop.

Maria och Håkan Nordin var en av familjerna som hängde på låset.

– Vi satt med var sin dator, jag och Håkan, och klickade hela tiden. Det var spännande innan det blev klart att vi fick den tomt vi ville ha, berättar Marie när vi står där i solskenet på Solskensvägen och tittar ut över älvsområdet i vacker höstskrud.

Grunden på deras hus har precis färdigställts och stomresningen är ett par veckor bort. En lång väntan och dröm om det nya hemmet närmar sig verkligheten för Håkan och Maria som snart ska lämna boendet på Golfkullen för det arkitektritade Vittjärvshuset.

– Vi har faktiskt väntat, eller kanske mer sneglat, i nästan tio år. Vi ville verkligen just hit så vi har avvaktat tills byggandet skulle komma igång på allvar och nya tomter skulle släppas, och nu är vi här. Det känns fantastiskt bra. Att ha naturen alldeles runt knuten var jätteviktigt för oss och sedan får vi ju dessutom ett boende som är skräddarsytt för oss.

Det är Mia Persson hos arkitekterna Nordmark och Nordmark som ritat familjen Nordins hus. Ett litet speciellt bygge där huset står vridet i förhållande till gatan, allt för att få in den vackra södersolen på önskvärt sätt och ett maximalt utnyttjande av de naturliga nivåskillnaderna.

– Vi vred och vände en hel del och funderade mycket på hur placeringen skulle bli bäst men arkitekten kom med all den hjälp och stöd vi behövde. Det blir ett lite speciellt hus men det var också så vi ville ha det. En helhet att känna sig helt hemma i.

Klart vi tittade en hel del på olika alternativ men vi ville verkligen bygga med lokala entreprenörer och med valfrihet.

Vittjärvshus bygger ett 15-tal av de nya villorna på Brännan och är, helt naturligt, en del av den kraftiga expansion som Sävast, och Boden, just nu befinner sig i. För familjen Nordin var Vittjärvshus också ett naturligt val.

– Klart vi tittade en hel del på olika alternativ men vi ville verkligen bygga med lokala entreprenörer och med den valfrihet som erbjuds så var det ett ganska enkelt val i slutändan, konstaterar Håkan och Maria som knappt kan vänta på fortsättningen av bygget.

– Nej, vi är så otroligt sugna på att se hur det kommer att se ut i verkligheten. En ritning är en sak, verkligheten en helt annan.

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago