Hoppa till innehållet

Världens grönaste datacenter

Det tog inte lång tid från att Hydro66 etablerade sig i Boden (maj 2014) till att de bestämde sig för att expandera. Sommaren 2014 påbörjades förhandlingar och projektering runt det nya datacentret.

Världens grönaste datacenter

Ett datacenter med målsättningen att bli det miljövänligaste och billigaste i världen.

– Vi ville hålla hela projektet lokalt; allt från planering och projekt-ering till själva designen och bygget. Vi ville hitta det mest effektiva sättet att arbeta med lokala förmågor, material och traditioner. Vårt mål var att bygga ett datacenter som både skulle passa in och göra det bästa för den lokala miljön. Därför föll valet på det lokala samarbetet mellan Vittjärvshus och BAM med underentreprenörer. Vår målsättning med datacentret var att bygga det miljövänligaste och billigaste datacentret i världen, vilket ställt höga krav på entreprenörerna, men som de även lyckats leverera efter, berättar Andy Long, VD för Hydro66.

Tidigt ute på ny het marknad

För Vittjärvshus var datacenterbygget något helt nytt och spännande. Rickard Eriksson, VD på Vittjärvshus, tycker att det varit en lärorik utmaning och hoppas på att få bygga fler.
 – Jag är helt övertygad om att det här är en marknad som kommer att explodera häruppe. Det vi ser nu är bara början och att Vittjärvshus fått vara med i ett såhär tidigt skede ger oss bara mersmak. Vi tror stenhårt på det här och är stolta över att vi kunnat skapa ett erbjudande som stått sig hela vägen.

Finansministern invigde datacentret

Den 21 oktober 2015 invigdes det 1000m2 stora datacentret. Hedersgäst för dagen var finansminister, Magdalena Andersson, som möttes av hoppfulla löften av Hydro66 affärsutvecklingschef, Paul Morrison.
 – Det finns planer på investeringar i Boden om 50 miljoner euro, inklusive de investeringar som redan genomförts. När vi fyllt vårt första datacenter planerar vi att bygga 12 till. Detta är beräknat att genomföras inom loppet av några år, men det beror såklart på hur framgångsrika vi är i våra kundkontakter. Lyckas vi blir det så, annars tar det längre tid.

Hydro66 erbjuder företag plats för sina servrar i datacentret eller utrymme i Hydro66 egna servrar. Deras erbjudande lockar framför allt företag som har fokus på hållbarhet och socialt ansvar.

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago