Hoppa till innehållet

De byggde drömhuset själva: Andreas och Jenny

Andreas Isaksson, snickare på Vittjärvshus, och hans sambo Jenny Selström bestämde sig för att förverkliga husdrömmen på egen hand. Efter hårt arbete och god hjälp av Jennys pappa och brorson står nu den 142m2 stora villan färdig i Sävast.

De byggde drömhuset själva: Andreas och Jenny

Paret är sedan flera år tillbaka trogna Sävastbor, huset de byggt ligger endast ett stenkast från deras tidigare boende. Men med utökad familj blev lägenheten alltför trångbebodd och de beslutade sig för att bygga nytt.

– Vi beslutade oss verkligen i rätt stund. När vi tittade på tomterna september 2014 så var nästan inga bokade. Sedan när vi bestämde oss så var nästan alla det, berättar Jenny.

ANDREAS FYLLER I: – Byggboomen är ett faktum. Jag har arbetat i branschen sedan 2008 och det senaste året har det exploderat. Jag bygger hus hela tiden nu, t.o.m till mig själv privat.

SÄVAST – HETT PÅ BOSTADSMARKNADEN

Bodens kommun arbetar ständigt med att bemöta efterfrågan på tomter. Just nu har de 70 styckade tomter på gång på det nya villaområdet Brännan i Sävast. Dessförinnan släpptes 17 tomter på 
Södra Lillgärdan, också det i Sävast. Tomterna gick åt i ett nafs.

Inför tomtsläppet arrangerade Bodens kommun tillsammans med Vittjärvshus ett event på Fair Living-mässan i Luleå. Genom en På spåret-inspirerad film från sträckan Luleå-Sävast kommunicerade
de ut Sävast som ett attraktivt bostadsområde.

– Tomterna gick åt på drygt en timme, sju av dem köptes av Lulebor.

Vi har sedan förra sommaren märkt ett ökat intresse för våra småhustomter och det är jätteroligt. Det ringer personer dagligen och frågar om det finns några tomter som är lediga i Sävast.

Sävast är intressant ur flera perspektiv; det är nära till Boden med handel och aktiviteter, enkla och snabba kommunikationer till t ex sjukhuset, universitetet och flygplatsen. I Sävast finns även förskolor samt grundskola upp till åk 9. Vi har inte heller någon tomtkö så det är först till kvarn som gäller, säger Cecilia Kvibacke Mark- och exploateringsingenjör vid samhällsbyggnadskontoret.

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago