Hoppa till innehållet

Vinterbyggarna ger er en solig start i ert nya hem

Jimmy Nordberg, en av Vinterbyggare

Vi bygger i kyla för att kunderna ska få njuta av sol, värme och grill under sin första sommar i sitt nya hem

Jimmy Nordberg är en av Vittjärvshus Vinterbyggare.

 Vinterbyggarna

Bygg hus på vintern med Vittjärvshus

”Vi bygger i kyla för att kunderna ska få njuta av sol, värme och grill under sin första sommar i sitt nya hem”

 

Det finns en gammal sanning som säger att det inte ska gå att bygga hus på vintern. Inte i is, snö och kyla. Men det stämmer inte. Tvärtom går det alldeles utmärkt, faktiskt kanonbra, i dag. Vi på Vittjärvshus bygger året runt. Vår personal är vår största tillgång och eftersom vinterbygge blivit allt mer populärt så kan vi hålla all vår personal sysselsatt året om. Det betyder att vår höga kompetens stannar kvar i företaget, och kan utvecklas än mer.

 

DIN LOKALA HUSTILLVERKARE

Sedan starten 1975 har vi alltid sett fördelarna med klimatet i Swedish Lapland. Det torra klimatet, med en låg halt av vattenångor i luften, bidrar till att hålla allting torrt och problemfritt. Snön lägger sig på ytan, tränger inte in i materialet och är enkel att blåsa eller sopa bort. Vi på Vittjärvshus är vana vid att bygga i vårt arktiska klimat och vi är duktiga på att bygga för det kalla klimatet.

 

Vill du också vinterbygga? Om du har frågor eller funderingar på vad som kan passa just er, kontakta oss så berättar vi mer.

Klicka här för att kolla på Vinterbyggarna del 2 av 3

 


Vinterbyggarna 3

Jimmy Nordberg är en av de hantverkare som bygger året runt. Även om en mörk decemberdag kan kännas lite bister så jobbar Vinterbyggarna på, metodiskt och målmedvetet.

Den bästa grund vi någonsin gjort gjöt vi i 23 minus i Gällivare. Den blev helt perfekt.

Vinterbyggarna 2

Att ge kunderna den exklusiva möjligheten att få sitt hus byggt under den kalla och mörka årstiden är en unik möjlighet som Vittjärvshus erbjuder. Något som Jimmy är mycket väl medveten om.

Vi ser ju kundens bästa trots att det kan vara ganska grinigt och kallt emellanåt.

Vinterbyggarna 1

Att jobba i mörker och kyla är kanske inte alltid en hit men för Vinterbyggarna gäller det att från mörkaste novemberdag till midnattssolens njutningstid bygga ett hem för sommartrånande kunder.

Det är en grov missuppfattning att det inte går att bygga hus på vintern.

 Vinterbyggarna

Omfattning efter era önskemål

Med flexibilitet hittar vi tillsammans rätt leveransalternativ för dig. Oavsett om du väljer nyckelfärdigt eller något annat husalternativ levererar vi alltid en hög kvalitet till dig som kund. Vår valfrihet och flexibilitet ger dig alla möjligheter att hitta hem.

Klicka här för att kolla på Vinterbyggarna del 3 av 3

 

 

Vittjärvshus leveransförslag

  1. Nyckelfärdigt

Ni behöver ingen kunskap om utförande. Vittjärvshus står för alla delar av produktionen, upphandlingen och samordningen av underentreprenader tills huset är färdigställt.

Vittjärvshus står för hela entreprenaden, levererar ritningar och konstruktion. Vi ansvarar även för allt material och det arbete som krävs för ett komplett nyckelfärdigt hus. Vittjärvshus sköter även byggadministration, kontakter med myndigheter och ser till att gällande lagar följs.

  2. Eget arbete

Detta alternativ kräver ingen särskild kunskap – utan endast engagemang. Ni får en tidplan där det framgår när ert arbete ska göras och när det måste vara klart. Det är viktigt att ni följer planen eftersom förseningar leder till onödiga kostnader.

Vittjärvshus står för hela entreprenaden och levererar ett komplett nyckelfärdigt hus där ni dock utför vissa arbeten själv. Det kan röra sig om tapetsering, målning, listning eller annat. Ni övertar således ansvaret för utförandet av dessa arbeten.

  3. Stom- och materialleverans

Stom- och materialleverans kräver god kunskap om utföranden, krav och normer. Ni måste själv utse en person som är kvalitetsansvarig för övertagna arbeten.

Vittjärvshus levererar stomme, färdigställer huset utvändigt samt levererar materialsatser med kompletta ritningar till det invändiga arbetet. Ni tar sedan över entreprenaden samt bygger och anlitar entreprenörer till det invändiga arbetet. Vittjärvshus tillhandahåller även underlag för upphandling av underentreprenader.

  4. Stomleverans

Kräver även detta god kunskap om utförande, krav och normer. Ni måste själv utse en person som är kvalitetsansvarig för övertagna arbeten.

Vittjärvshus levererar stomme, färdigställer huset utvändigt och levererar kompletta ritningar till det invändiga arbetet. Ni övertar sedan entreprenaden, anlitar entreprenörer och ansvarar för inköp av material till det invändiga arbetet.

Ditt ansvar som byggherre

Som byggherre har ni vissa ansvarsområden, oavsett vilket sätt ni väljer att bygga ert hus på. Detta gäller alltid om inte annat avtalats.

  • Framkomlig väg för tung lastbil med släp till byggplatsen
  • Framdragning av byggström
  • Kontrollera att materialleveranser stämmer (gäller vid övertagande av entreprenad)
  • Täcka material på byggplatsen
  • Grovstädning av byggplatsen
  • Avfallshantering
  • Kontakter med myndigheter

 Vinterbyggarna

VI HJÄLPER DIG ATT HITTA HEM

När snön har smält och skidorna ställts undan vill vi vara där och ge dig nyckeln till den första sommaren i ditt nya hem. Från grymma sällskapsytor till smarta planlösningar — möjligheterna när du vill bygga nytt är oändliga. Vi vill bara ge dig de bästa förutsättningarna att bygga ditt drömhus.

Kanske vill du släppa in solen med väldiga fönster som ramar in landskapet utanför, eller ge lite extra utrymme till uteplatsen som ska fyllas av sorl och skratt. Vi tror inte på färdiga standardlösningar, utan jobbar i tät kontakt med dig för att låta ditt nya hem formas efter just dina unika behov.

Vi har inga modeller — men massor av inspiration. Låt fantasin flöda och ta en titt på några av våra tidigare hus.

Kundberättelser

Vanja & Torvald

Det är väldigt trevlig personal på Vittjärvshus, precis varenda en. Och har man frågat om något så har man alltid fått bra svar!

Kristina & Patrik

En pålitlig leverantör var extra viktigt för oss eftersom vi byggde på distans. Innan byggprocessen hade vi bra kontakt med säljaren Gabriel.

Lena och Torbjörn

Jag nyper mig ibland fortfarande i armen, och tänker "är det här verkligen mitt hus".