Hoppa till innehållet

Året var 1975 - Platsen var Vittjärv

Lars-Åke Eriksson grundade enmansföretaget Vittjärvshus i den lilla norrbottniska byn Vittjärv strax utanför Boden.

Verksamheten byggde redan då på att sätta kundens valfrihet framför statiska standardlösningar. I dag inriktar vi oss i första hand på nyproduktion. Vår lilla, men viktiga, serviceavdelning ägnar sig åt ombyggnationer och mindre renoveringar i närområdet.

 

VÅR MILJÖ

Det sparar på miljön – och på dina utgifter

Vi använder oss med stolthet av lokalt producerat virke. Detta ger, förutom en hög kvalitet och ett attraktivt utseende, även minskade transporter. Vi har självklart sopsortering i fabriken och vi använder enbart återvinningsbara material. Dessutom har vår fabrik och huvudkontor bergvärme, något som både sparar energi och ger en stabil och jämn värme i vår produktion.

På Vittjärvshus strävar vi ständigt efter att arbeta så miljövänligt som möjligt.

Tack vare vårt norrbottniska ursprung så är vi även skickliga på att bygga välisolerade hus med låg energiförbrukning. Och vem vill inte spara på vår miljö och ha så låga boendekostnader som möjligt?

Sedan den 1 september 2015 använder vi miljövänlig vattenkraftproducerad el från Luleälven, certifierad enligt ISO 14025. Det är för oss ett självklart val och ytterligare ett steg mot vår vision att vara hustillverkaren i framkant gällande hållbarhet.

 

Vår vägg borgar för en god miljö

Vår vägg bidrar både till minskad energiförbrukning i våra hus, och säkerställer en bra inomhusmiljö för våra kunder. Väggen tillsammans med våra andra byggdelar komponeras ihop på ett sätt som ger långsiktighet och värnar om miljön.

 

VÅR STÖRSTA TILLGÅNG

Vår stora styrka är vår personal.

Vi vill hålla högsta kvalitet. Marknaden förväntar sig detta. Därför har vi alltid jobbat med egna snickare. Vår personal är vår ryggrad och Vittjärvshus är ett stabilt företag där människor ska kunna utvecklas och känna sig trygga. Vi ska må bra och känna att det vi gör har betydelse. Att vi gör skillnad.

Alla vi på Vittjärvshus spelar en viktig del i vår produktion. Vi bygger människors hem, en plats för liv i rörelse där människor ska känna trygghet. Med ett gott ledarskap och framåtanda har vi en arbetsplats där våra anställda kan se en långsiktighet, bli kvar, utvecklas och därmed kan vi också tillsammans utveckla och förfina Vittjärvshus in i framtiden.

 

En lokal husleverantör sedan 1975

En lokal husleverantör sedan 1975