Hoppa till innehållet

Tips och råd

Går du och funderar på att köpa nytt eller begagnat hus?

Går du och funderar på att köpa nytt eller begagnat hus?

Här delar vi med oss av några saker som kan vara bra att tänka på när husdrömmen skall förverkligas.

En skillnad som är märkbar ifall man funderar mellan att flytta in i ett nytt hus eller i ett begagnat hus är energiförbrukningen. Äldre och begagnade hus kan ofta vara charmiga, men en äldre huskonstruktion som har omoderna fönster och gammalt uppvärmnings- och ventilationssystem visar sig oftast vara en energitjuv som tär på plånboken. Antingen månatligt med flera tusenlappar på ökade uppvärmningskostnader eller kopplat till större renoverings-och installationskostnader vid modernisering av huset. Ett hem från Vittjärvshus är ett klokt val om man vill få ner energiförbrukningen då vår utgångspunkt när vi bygger nya hus är från Norrbotten, en plats där vintrarna är kalla och snörika, medan somrarna varma och ljusa. Vi på Vittjärvshus är vana vid att bygga i vårt arktiska klimat och är erkänt duktiga på att bygga för det kalla klimatet här i Sverige. För oss är det självklart att ett Vittjärvshus ska kosta så lite som möjligt att värma upp. Princip Grön är vårt eget emblem som garanterar låg energiförbrukning. Princip Grön betyder helt enkelt att alla byggdelar i ett Vittjärvshus minimerar energiförbrukningen.

Från och till kan man hitta begagnade hus som är energieffektiva, men det hör till ovanligheterna.

Modern teknik och värmeisolerade byggdelar kommer som standard med ett Vittjärvshus, i äldre hus så hör det till vanligheterna att man kan komma att behöva tilläggsisolera, installera energifönster samt byta till ett helt nytt värmesystem för att komma ner i energiförbrukning. Investeringar som kan kosta hundratusentals kronor. Trots allt detta så lär man inte komma ner i samma förbrukning som man gör när man köper nytt. Med ett nytt hus vet du att maskiner och vitvaror håller, och skulle oturen vara framme och något ändå går sönder så gäller garanti. Vi på Vittjärvshus har smarta elinstallationslösningar som standard som förenklar din vardag och minskar elförbrukningen.

Läs med här om våra val och smarta tillval

Ett Vittjärvshus är alltid rätt för årstiden – men aldrig en energitjuv.

Med ett nytt hus från Vittjärvshus kan du känna dig säker och behöver inte lägga lika mycket tankemöda på kalla vintrar och stigande elpriser. Vill du veta mer om fördelarna med att bygga nytt, kontakta mig Jessica Smedberg på jessica.smedberg@vittjarvshus.se eller 0921 – 664 65 / 072 – 699 69 90 så berättar jag mer.

Med dina drömmar i fokus

Med dina drömmar i fokus