Hoppa till innehållet

Bolaget

Lars-Åke Eriksson grundade Vittjärvshus 1975 som ett enmansföretag i byggbranschen. Produktionen startade med att ett gammalt militärförråd köptes, flyttades till Vittjärv och byggdes om till verkstad och produktionshall med intilliggande kontorsbyggnad.

Mellan 2004 och 2006 ökade företaget kraftigt sin omsättning från 44 till 89 miljoner och expansionen krävde ytterligare en produktionshall som uppfördes 2006. En lyckosam investering men två lokaler med dubbla lager blev onödigt kostsamt. Under 2007 sammanfördes därför all produktion i en gemensam lokal på AF1–området.

Under perioden 2007–2008 hade Vittjärvshus ett 50-tal anställda och en omsättning på cirka 90 miljoner kronor. Finanskrisen 2008 tvingade dock fram en minskad volym och produktionen flyttades tillbaka till den egna fastigheten i Vittjärv. Efter flytten tillbaka har marknaden gått upp och ner för att i dag vara tillbaka på nivåerna innan krisen och effektiviseringar och utbyggnader har anpassat Vittjärvshus till det produktionsläge som råder i dag. Företaget bygger i snitt ett hus i veckan året runt och det står 1000-tals Vittjärvshus i Norge, Finland, Japan och Tyskland – förutom över hela Sverige. Flest, naturligtvis, på hemmaplan i Norrbotten.

NULÄGET

Vittjärvshus är ett stabilt, solitt företag och verksamheten är anpassad till marknaden och till de krav som ställs på dagens byggande. Nästa generation har tagit vid och driver i dag företaget vidare i samma anda som tidigare.

Vittjärvshus har i alla tider profilerat sig via stor flexibilitet och fullständig valfrihet för kund. Företaget har ett gott rykte och namnet står och borgar för kvalitet, och kommer att fortsätta med samma inriktning men med ytterligare ökat fokus mot kundnöjdhet.

Omsättningen har från lågkonjunkturens 18 miljoner ökat till dagens närmare 90 miljoner och ambitionen är att öka ytterligare med 15 till 20 miljoner inom de närmaste åren. Förutsättningar i organisationen finns – liksom marknaden.
Vi ser med stor tillförsikt på den positiva utvecklingen i Fyrkanten samt i övriga delar av Norrland. På hemmaplan är vi starka och konkurrenskraftiga. Förutom kärnverksamheten har även tre nya avdelningar: Grundmontage, Byggservice och Måleritjänster etablerats.

 

STYRELSE/ÄGARE

Vittjärvshus har fyra delägare som alla har goda kunskaper och lång arbetslivserfarenhet i branschen. Vår kompetens och inriktning skiljer sig åt vilket gör att vi därmed kompletterar varandra i verksamheten.

Rickard Eriksson

Har jobbat inom Vittjärvshus mer eller mindre hela livet. Är utbildad snickare och har arbetat i yrket i fyra år. Civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning mot bygg och med kvalitetsteknik som examensprofil. Tog examen 2003 och har sedan dess jobbat i ledningsgruppen med bland annat inköp, export, kvalitetsarbeten, logistik och ritning. I dag vd för bolaget.

Robert Eriksson

Utbildad snickare och utbildad kvalitetsansvarig för byggen. Har tidigare drivit eget företag (sedan 2006) och har utfört grund och byggnadsarbeten åt både Vittjärvshus och direkt mot privatkunder. Med god kännedom om verksamheten och produktionen så ansvarar Robert för Vittjärvshus kalkyler.

Terese Eriksson-Lång

Terese kommer från ledande befattningar med ekonomiskt ansvar i andra branscher. Efter många år i andra branscher skolade hon om sig till ekonom, och bär nu det ekonomiska ansvaret hos Vittjärvshus.

Lars-Åke Eriksson

Grundare av Vittjärvshus AB. Har drivit företaget och suttit i ledningen ända sedan starten 1975. I dag pensionär men kvar i styrelsen.

 

AFFÄRSIDÉ

Med flexibel produktion och lyhördhet erbjuder vi kunden olika typer av byggnationer anpassad till deras specifika, individuella behov – och till rätt pris. Genom att alltid sätta kunden i fokus strävar vi mot att motsvara, men helst överträffa, behovet och förväntningarna.

 

VISION

Vittjärvshus ska vara ett stabilt solitt bolag med Sveriges nöjdaste kunder.
Omfattningen i prodution ska ligga på cirka 70 hus per år, med cirka 100 miljoner kronor i omsättning och en ständig orderstock som sträcker sig minst tre månader framåt i tiden.

 

STRATEGI

Vittjärvshus ska i egna lokaler med en flexibel nyproduktion tillverka högkvalitativa trästommar till villor, affärslokaler, industribyggnader, fritidshus och garage. Företaget ska erbjuda kunden nyckelfärdiga byggnader enligt önskemål. Företaget erbjuder, utöver huvudverksamheten, även ROT-jobb, måleritjänster och grundarbeten.

 

KÄRNVÄRDEN

Trygghet, tillit och kvalitet är viktigast. Våra kunder ska lita på oss och vara trygga i att vi alltid fullföljer våra åtaganden till 100 procent och med högsta kvalitet. Våra kunder ska känna stolthet över att de valt oss som leverantör.

Kontakta oss
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

 

Med dina drömmar i fokus

Med dina drömmar i fokus