Hoppa till innehållet

Tips och råd

Wood on Wall - Trä med oändliga möjligheter

Naturligt inspirerad akustikpanel

Med noga utvalda material skapar vår akustikpanel en premiumkänsla för både väggar och tak.

Vår början

Wood on Wall grundades 2020 i Helsingborg av några vänner med ett brinnande intresse för inredning och design.

De flesta moderna hus som byggs idag har stora öppna planlösningar med hög takhöjd, hårda material och inte sällan stora fönsterpartier. Perfekt för ljudvågor att studsa runt i, vilket väldigt ofta leder till en dålig ljudmiljö.Detta var ett problem vi själva stötte på när vi byggde hus. När vi sökte efter snygga akustiklösningar för att förbättra ljudmiljön var utbudet minst sagt begränsat. Så föddes idén till Wood on Wall - en akustiklösning som är lika effektiv som vacker.

Vår inspiration

När vi skapade vår akustikpanel var det med en övertygelse att vackra rum ska inspireras av naturen, men samtidigt beakta alla våra sinnen.

Trä bidrar både till en exklusiv och varm känsla, och funkar lika bra i privat som offentlig miljö. Vår akustikpanel som blev snabbt en succé hos arkitekter och inredare som nu enkelt kan höja designupplevelsen med hjälp av en ljudabsorbent vilket ger helt nya förutsättningar. Detta har gjort att Wood on Wall i en rasande takt vuxit till Sveriges ledande tillverkare av exklusiva akustikpaneler i trä.

Vår ständiga jakt på perfektion

På Wood on Wall handtillverkar vi akustikpanelerna i Helsingborg, för att säkerställa att våra premiumprodukter alltid lever upp till de högsta förväntningarna. Vi levererar både till privatpersoner och företagskunder, och inget projekt är för stort eller litet. Viktigast av allt är kundnöjdheten, så tveka inte att höra av dig. Vi jagar alltid perfektion för just ditt projekt.

Vårt hållbarhetsarbete

Allt vårt trä kommer från hållbara skogsbruk som tar stor hänsyn till miljö och sociala förhållanden.

Våra produkter är både inspirerade av och hämtar material från skogen, så vi kommer alltid att göra allt för att bevara den. Wood on Wall samarbetar med Plantmore som äger och förvaltar plantager i Baltikum. För varje order som erhålls köper och planterar vi ett nytt träd. Dessa plantager binder inte bara CO2 utan bidrar också till att kunna framtidssäkra material för oss och kommande generationer. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar planet Vår specialutvecklade akustikfilt tillverkas i Sverige av återvunnen plast. Plasten kommer bland annat från PET-förpackningar, men också plast som samlats upp från världens hav. Även havet behöver samma omtanke som våra skogar. Detta tillsammans med vår lokala produktion och bidrag till svenskt designtänk är vår akustikpanel ett av många sätt som vi vill bidra till en värld som lämnas bättre än vi fick den.

Med dina drömmar i fokus

Med dina drömmar i fokus