Hoppa till innehållet

Sedan 1975

I den norrbottniska byn Vittjärv, idylliskt belägen vid Lule älvs norra sida, växte en man med drömmar upp. Hans namn var Lars-Åke Eriksson. Han drömde om att med sina snickerifärdigheter ge liv till andra människors husdrömmar, hur unika de än tänktes vara. Han ville bygga hus utifrån kundernas totala valfrihet.

1975 uppfyllde Lars-Åke sin egen dröm när han startade Vittjärvshus. Sedan den dagen har han och Vittjärvshus uppfyllt andra människors husdrömmar i 40 år.

Familjeföretagets andra generation

Under de 40 år som gått sedan dess har Vittjärvshus upplevt både motgång och framgång. Marknaden har sträckt sig från Malmfälten till Japan. Mycket har hänt sedan 1975; idag är det inte längre Lars-Åke som sitter vid rodret. Idag är det sönerna Rickard och Robert som driver Vittjärvshus. Inom företaget arbetar även dottern Terese med ekonomi.

Den lokala husleverantören

Idag är Vittjärvshus lokala fokus starkare än någonsin tidigare; både vad beträffar marknaden, husens anpassning till det norrbottniska klimatet och underentreprenörerna. Efter 40 år i branschen har Vittjärvshus etablerat ett starkt varumärke på den norrbottniska marknaden och tagit position som den flexibla husbyggaren. De husköpare som vill bygga utifrån egna drömmar med gränslös valfrihet vet att Vittjärvshus är det klokaste valet. De finner dessutom stor trygghet i att vi arbetar lokalt och därför alltid finns nära till hands.

Mer än bara nyproduktion

De senaste åren har vi även lyft ut och lyft upp några av våra verksamheter för att tillgängliggöra våra tjänster. Vår avdelning för mark- och betongarbeten går numer under varumärket Grundmontage. Dem kan du anlita nära du vill bygga själv, men gärna lägger grundläggningen på någon mer erfaren. De kan även hjälpa till med plattsättning av uteplatser, gångbanor och garageuppfarter. Vår avdelning för bygghjälp av alla de slag går numer under varumärket Byggservice. De kan du anlita när du vill bygga ut, bygga till, renovera, reparera eller vill ha hjälp med fastighetsskötsel. Din högra hand vid ROT-arbeten.

Erbjuder totalentreprenad

Ett annat steg i utvecklingen som skett de senaste åren var när Vittjärvshus tillsammans med BAM åtog sig totalentreprenad för bygget av Hydro66 nya datacenter i Boden. Eftersom det var nytt för oss var det givetvis nervöst, men vi lyckades och fick på köpet blodad tand. Vi antar oss gärna totalentreprenad för fler kommersiella byggprojekt.

Mot grönare tider

Med den nya generationen kom ett starkare fokus på miljö och hållbarhet. Princip Grön fick liv och Vittjärvshusen har fått en miljövänligare prägel. Miljömedvetenheten ökar ständigt och Vittjärvshus vision är att vara hustillverkaren i framkant vad gäller hållbarhet.

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago