Hoppa till innehållet

Elisabeth & Thomas

Vi har lite större fönster som vi har byggt mot älven så att vi har en jättefin utsikt. Ljuset som blir med de här fönstren är väldigt häftigt.

Elisabeth & Thomas

Vem bor här?

Elisabeth, 46, säljassistent, Thomas, 52, virkesköpare

Fritidsintressen: Hundar, sommarstugan, resa och laga mat
Var: Kalix


Varför valde ni att bygga hus?

Vi blev inspirerade av ett brorsbarn till mig som hade tänkt göra det. Då kände vi att det kanske är någonting man skulle kunna göra. Vi hade också precis sålt ett större hus med två lägenheter som vi bodde själva i och kände att det kanske inte är en så tokig idé att bygga nytt. Vi var på någon husvisning av befintliga hus och kände att ”nej, vi ska kolla runt litegrann om vi ska bygga istället”.

Varför valde ni Vittjärvshus?

Vi var runt till någon annan husfabrik innan men när vi kom till Vittjärvshus kände vi att vi fick ett så jättefint bemötande. Det kände vi direkt när vi hade varit hos dem, att de var ganska lyhörda och vi kunde diskutera ganska bra om de tankar vi hade. Det var en helhet som stämde överens med oss.

Beskriv huset ni byggt…

Det är ett enplanshus med inbyggt garage. Huset är på 184 kvadratmeter totalt. Två sovrum, kök och så en vardagsrums- och matdel i ett som har ryggåstak. Två badrum och tvättstuga. Vi har byggt efter hur det ser ut i dag, med bara vi två, men ändå med ett gästrum som barnen kan övernatta i när de kommer och hälsar på.

Vad är ni mest nöjda med?

Det är ju helheten! Men vi har också lite större fönster som vi har byggt mot älven så att vi har en jättefin utsikt. Ljuset som blir med de här fönstren är väldigt häftigt, det känner vi är toppen. Sedan har vi ju varit nöjda hela vägen, med alla led i bygget.

Har ni något annat ni vill berätta om?

Vi tycker kontakten med snickare, elektriker har varit jättebra för vi valde att göra en del själva i huset och då har de fått "stå ut med oss och våra frågor". Vi har verkligen uppskattat att kunna följa bygget hela vägen. Och Vittjärvshus höll tidsplanen perfekt! 

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago