Hoppa till innehållet

Sushi pick-up: Samarbete ger en bra Råvara

Anders Hellman valde att utvidga med sushi pick-up på Storheden, i Piteå och i Skellefteå. Vittjärvshus byggde och vd Hellman följde upp med restaurang Råvara. – Det fanns, och finns, ingen tvekan om att fortsätta vårt samarbete. Det funkar hur bra som helst, konstaterar Hellman.

Sushi pick-up: Samarbete ger en bra Råvara

Anders Hellman är i sanning en visionär i Luleås matsegment. Råvara sushi- och salladsbar i centrum blev en snabb succé efter öppnandet 2004.

När sedan konceptet skulle byggas ut med ett hämta-upp-köra-in-till-ställe på Storheden fick Vittjärvshus uppdraget att utforma de 54 kvadratmeterna. Det handlade om en optimal lösning på en tämligen begränsad yta. Dessutom skulle byggnaden vara möjlig att enkelt flytta vid behov för de tillståndskrav som finns för transporter på våra vägar.

Allt löstes elegant och smidigt, i december 2014 slogs dörrarna upp – och Hellman var helnöjd. Ytterligare två drive-ins etablerades under 2017, en i Piteå och en i Skellefteå.

Ett kort samtal med Vittjärvshus slog rot och utmynnade i ett lyckat samarbete. Ett samarbete som nu gått vidare. Visionären Hellman gick vidare med, restaurang Råvara. En restaurang med hållbara råvaror som helt bygger på ett eget koncept, i tanke ord och handling. Det ska helt enkelt finnas ett gott och hälsosamt alternativ till skräpmat för människor i liv och rörelse. De ska inte behöva kompromissa för att de inte planerat i förväg. Nybygget står vid Midgårdsvägen, granne med hockeytemplet Coop Arena, och har liknande utformning som på Storheden.

– Det är en fantastisk känsla att kunna bidra till en bättre hälsa med hjälp av lokala entreprenörer.

METOD ANPASSAT

 

METOD ANPASSAT

METOD ANPASSAT

Bara fantasin sätter gränser. Här har ni 100-procentig valfrihet utifrån er unika situation. Vi finns alltid nära dig som kund och vi följs åt genom hela processen.

 

METOD SOLID

METOD SOLID

Vårt husmodellskoncept. Effektiva och välplanerade ytor tillsammans med nerskalade och tydliga tillval.

By Formsmedjan. Powered by Yago